Ponykamp 2017

Ben jij gek op paarden en wil je niets liever dan veel tijd doorbrengen met jouw favoriete dier? Kom dan bij Stal Veldhoeve op ponykamp! Tijdens onze ponykampen leer je beter om te gaan met de dieren, krijg je volop lessen van gediplomeerde instructeurs, maken wandel tochtjes en doen spelletjes. Het ruitergevoel groeit, en je krijgt meer zelfvertrouwen. De klik tussen mens en dier is duidelijk aanwezig. Kinderen worden geestelijke en lichamelijk sterker. De ponykampen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

Tijdens de ponykampen ben je uiteraard veel op Stal Veldhoeve te vinden. Je gaat de pony's en paarden verzorgen, je gaat ze borstelen, de hoeven uitkrabben, de manen vlechten en natuurlijk op- en afzadelen. Ook leer je hoe je een stal moet uitmesten en hoe een paard gevoerd moet worden. Tijdens het ponykamp krijg je goede en gevarieerde lessen op je eigen niveau. Als je nog nooit hebt paardgereden leer je om te stappen en te draven en oefen je het rijden van figuren, zoals een volte of een gebroken lijn. Kan je al paardrijden, dan kan je tijdens je ponykamp gaan galopperen of een keer een sprongetje maken.

We slapen in tenten in de wei en eten in een grote tent. Bij slechte vooruitzichten qua weer slapen we op de hooizolder en eten we in de kantine. Ook is er een zwembad en een trampoline. S avonds is het bijkomen aan de BQ en kijken we een film. Natuurlijk is er een bonte avond en een speurtocht. Er zal ook schriktraining gegeven worden en kun je deelnemen aan een les natural horsemanship. Ook maken we wel eens uitstapjes.

Iedere ochtend komt de bakker vers brood brengen!

Eigen pony of paard meenemen is mogelijk!

Inschrijven kan vanaf 5 jaar t/m 16 jaar. Alle activiteiten worden op leeftijd ingedeeld. De tieners zullen in een aparte groep worden ingedeeld met een andere instructeur!

Datum ponykamp:

Week 28

11,12 en 13 juli 2017.

Duur van het kamp:

De aankomst is op dinsdag ochtend rond 10.00 uur. Het ponykamp eindigt op donderdag middag om 16.00 uur.

Kosten voor ponykamp all inclusief: 175,00

Bij meerdere gezinsleden uit 1 gezin krijgt u gezinskorting!

Je kunt je opgeven via de contact pagina van de site!