"Plezier maken met paarden in een positieve

leeromgeving gericht op de ontwikkeling van

de ruiter en met het oog voor het welzijn van het paard"

Heerlijk genieten van de paardensport. Er mag naar hartenlust geoefend worden om vaardigheden onder de knie te krijgen. We proberen het gewoon nog een keer als het niet lukt. Samen zijn we trots op alles wat we al kunnen!

Paardrijden is populair. Het paard heeft een enorme aantrekkingskracht op veel mensen en voornamelijk op kinderen. Paarden hebben veel te bieden. Naast de liefdevolle band die kinderen kunnen voelen voor hun favoriete pony, ontwikkelen ze ook zelfvertrouwen, gaan ze fysieke uitdagingen aan en oefenen ze met grenzen aangeven. Naast de technische kant van het paardrijden is het leuk en uitdagend en zorgen wij voor een veilige omgeving.

Onze lessen zijn voor beginners en gevorderden, vanaf 4 jaar kan je al starten.

Volwassenen:

Ongedwongen genieten. Of je nu recreatie ruiter bent of sporter, je kan bij ons bereiken wat je wilt. De lessen vinden plaats in kleine groepjes en voor de beginner is er prive les.

Wat zijn de mogelijkheden?

Beginnerlessen: 

Veel ruiters die bij ons beginnen met rijden stappen voor de eerste keer op een pony/paard.

Zij beginnen met  4  privé- longe lessen. Hierbij wordt het paard door de instructeur aan een lange, platte lijn (de 'longe') vastgehouden en het paard loopt in een cirkel (in ruitertaal een 'volte') om de instructeur heen. Er wordt rustig begonnen met stappen, waarbij de ruiter of amazone vertrouwd gemaakt wordt met de zit, de juiste houding en dergelijke. Daarna worden de andere 'gangen' aangeleerd; draf en galop. Evenwichtsoefeningen tijdens het rijden zorgen ervoor dat de  ruiter of amazone de juiste balans leert te vinden. In draf moet men met de armen over elkaar kunnen licht rijden om door te stromen naar de duo lessen. Afhankelijk van de aanleg en de vorderingen van de ruiter of amazone, kan na een aantal longe lessen los in de duo les meegereden worden, of (als u daar de voorkeur aan geeft) in een privé les.

 

Duo les:

Voor de duo les is enige zelfstandigheid gewenst, de ruiter of amazone kan dan, soms met wat hulp van de instructie zelf opzadelen. Het hoofdstel kan met behulp van ouders of instructie om gedaan worden. Ook kan de ruiter of amazone zelf aandraven en stappen. In deze lessen blijven we op een speelse manier bezig, figuren leren, slalom om de pionnen. Ook wordt er in deze lessen aan de verlichte zit gewerkt, zodat ze in draf balkjes kunnen rijden.

De ruiters galopperen een voor een, en zo nodig aan de longe. Het is niet verplicht om iedere les te galopperen. 

 

Opmerkingen

13.02.2018 14:56

Caroline van Donkelaar

Ik word in maart 40 jaar en heb nog nooit paard gereden. Ik vraag me af wat jullie advies is om het paardrijden aan te leren en wat de kosten zijn.

06.03.2015 12:14

kimberly

Hoi
Hoeveel kost een les?
(Kan het nergens op de site vinden)

09.03.2015 14:17

Hennie

Hoi Kimberly, Een groepsles of privé les? Graag een email sturen naar info@stalveldhoeve.nl hierop zal ik dan reageren. Gr. Hennie