Verzorg paard/pony op basis van lease

Het leasen van een paard betekent dat je een paard 'huurt' van ons. Het paard blijft echter ons eigendom, woont op ons terrein, maar jij krijgt het paard in bruikleen in ruil voor een maandelijks leasebedrag. Daarvoor kun je lekker je gang gaan dus je kunt in de rijbaan rijden, grondwerken of gewoon lekker tutten en wandelen. Je least een paard voor een (vooraf) afgesproken aantal vaste dagen per week. Op de overige dagen draait het paard mee in onze lessen. Een volledige maand lease is beperkt mogelijk.

Je krijgt van ons een overeenkomst waarin alle voorwaarden en mogelijkheden beschreven staan. De leaseprijs wordt hierop afgestemd. 
Bedenk dat wanneer je een eigen paard plus uitrusting (o.a zadel) zou moeten aanschaffen en daar bovenop de maandelijkse pensionprijs (c.a 400,- á 450,-) moet bekostigen, je veel meer geld kwijt bent. Door een paard te leasen hoef je ook een aantal verantwoordelijkheden niet te dragen. Dit is tevens een geschikte manier om te ervaren of een paard in jouw leven (en budget) past. 

Bekappen doen wij zelf en als eigenaars blijven wij eindverantwoordelijke over de geestelijke en lichamelijke verzorging en het welzijn van onze paarden (dus ook jouw leasepaard). Ontwormen, dierenartskosten, bekap kosten, voer, hooi, eventuele supplementen en andere aanvullende kosten blijven gewoon voor onze rekening.

Een paar mogelijkheden: 

Paard en D pony:

2 dagen per week verzorgen, poetsen en wandelen, zonder rijden            € 287,00 per maand. 

1 dag per week verzorgen, poetsen en wandelen, zonder rijden                € 148,00  per maand                                                  

2 dagen per week  verzorgen, poetsen, wandelen en rijden. Prijs per maand: € 387,00 . Min. 1x per maand spreek je een les of zodat jij en het paard goed geschoold wordt/blijft.  Voor de lessen die vallen op de lease dag krijg je € 5,00 korting.                

1 dag per week verzorgen, poetsen, wandelen en rijden. Prijs per maand: € 197,00

Pony, (A, B, C:)

1 dag per week verzorgen, poetsen en wandelen, zonder rijden                € 108,00   per maand

Naast deze mogelijkheden kunnen wij een "lease op maat maken" naar uw wensen.

Je krijgt van ons een contract waarin alle voorwaarden en mogelijkheden beschreven staan. De leaseprijs wordt hierop afgestemd. Bij volledige maandlease (6 dagen per week waarbij het paard niet wordt ingezet als ons lespaard) moet je denken aan een maandprijs van 240,- euro. Daar komen dan verder geen kosten meer bij.
Dit bedrag lijkt hoog, maar bedenk je dat wanneer je een eigen paard plus uitrusting (oa zadel) zou moeten aanschaffen en daar bovenop de maandelijkse pensionprijs (ca 200,- á 250,-) moet bekostigen, je veel meer geld kwijt bent. Door een paard te leasen hoef je ook een aantal verantwoordelijkheden niet te dragen. Dit is tevens een geschikte manier om te ervaren of een paard in jouw leven (en budget) past.


Opmerkingen

Jara

12.04.2018 11:34

Hoi ik ben jara en ik ben 12 jaar. Ik heb al 7 jaar ervaring en ik zou graag een verzorg PONY willen. Zou dat mogenlijk zijn?

Hennie

25.04.2018 13:29

Hoi Jara, Ben je nog steeds op zoek naar een verzorg pony? Je kan me het beste mailen op info@stalveldhoeve.nl

Hennie

04.12.2014 13:18

Hoi Lisa,
De lease dagen: maandag en donderdag. Kosten per maand 75,00. Mocht je meer willen weten graag mailen naar info@stalveldhoev.nl

Lisa

03.12.2014 16:33

hoi hoeveel kost het om 1 dag verzorgen+1 dag rijden te leasen en op welke dagen kan je leasen?

celina

25.08.2014 20:53

hoi heeft u voor mij een verzorg paard

hennie

26.08.2014 14:19

Hallo Celine,
Die hebben wij. Kom gerust een keer langs! graag een belletje van te voren! Gr. Hennie

Meest recente reacties

27.05 | 11:47

Bedankt voor de goede zorgen en het goede werk Vol vertrouwen naar een mooie toekomst voor Nubby en mijzelf

21.06 | 21:20

Zaterdag bij Corné en Hennie geweest. Erg kundig, belang van de dieren staat voorop. Open in gesprek, meedenkend . Bedenktijd gekregen en alle medewerking. Super toegewijde eigenaren . Direct vertrouw

15.04 | 14:45

Vandaag mijn eerste paardencoaching gehad. En wauw wat bijzonder om mee te maken ! Heel bijzonder hoe het paard Wiebe op mijn positivietijd reageerde! Ik kijk al uit naar mij volgende sessie !

22.08 | 17:14

Graag wil ik mijn dochter Imke een x meer laten doen aan de plopjesles. Ze is 4,5 en heeft al aantal c op paarden gezeten

Deel deze pagina