In een ontmoeting met de paarden ontmoet je jezelf. 

Wie hoop je te ontmoeten?

Wat is coachen met paarden?

Coachen met paarden is het coachen van mensen met hulp van het paard. Ook wel het spiegelen van paarden genoemd. De reacties die zij spiegelen zijn Puur Natuur. Paarden staan met 4 benen op de grond. Coachen met paarden is daarom niet zweverig. Paarden communiceren op een andere manier dan mensen. Dit doen zij d.m.v. lichaam, houding, horen, zien en voelen.  

Paarden reageren zuiver en direct op de kleinste verandering in ons denken, gevoelens en intentie, hierdoor krijg je inzicht in de veranderingen die bij je plaatsvinden en het effect ervan. Gevolg is dat je het leert herkennen en het bewust kunt gaan inzetten. Kortom, je leert hiermee je eigen leven bewust te sturen daar waar je naar toe wilt. En voor veel mensen betekend dat sturen naar een omgeving waarin je je zelf kan zijn. 

Coachen met paarden is mogelijk individueel of in groepsverband, voor volwassenen en kinderen. Het voordeel van een groep is dat de deelnemers kunnen zien dat het paard anders reageert bij ieder persoon.

Onderwerpen die naar voren kunnen komen zijn, leiderschap,  eigenwaarde, grenzen stellen, doelen stellen, keuzes maken, communiceren, omgaan met emoties of persoonlijke ontwikkeling op langer termijn.

Waarom een paard?

Paarden leven van nature in kuddes en zijn prooidieren. Ze hebben natuurlijke vijanden waarvoor ze regelmatig op de vlucht moeten om te kunnen overleven. Daarom is het voor paarden van levensbelang om samen te werken, maar wel binnen een duidelijke orde. Als er een nieuw paard in de kudde komt zal ieder lid van de kudde afzonderlijk het contact aangaan met dit nieuwe paard. Ze doen dit om te bepalen wie er sterker of slimmer is om in geval van gevaar zo veilig mogelijk te zijn.

Hoe werkt coachen met paarden?

We brengen een persoon in dezelfde ruimte als dat van een paard, waardoor het paard vanzelf het contact zal gaan zoeken met deze nieuwe “kuddegenoot”. Afhankelijk van hoe de persoon zich gedraagt zal het paard daar onmiddellijk op reageren. Het zal direct dichterbij komen of op een afstandje de situatie in zich opnemen. Zodra er contact gemaakt is vanuit de persoon zijn gevoel gaat het paard reageren op emoties en spanningen die iemand bij zich draagt. Een paard begrijp niks van wat er in ons hoofd omgaat.

 

Ben je b.v. van binnen bang en onzeker maar je toont je als een zeer krachtig persoon dan komt je gevoel en gedrag niet overeen. Het paard merkt dan iets vreemds aan dit nieuwe kuddelid. Het paard begrijpt hier niks van en zal op onderzoek uit gaan. Het paard wil weten om in geval van gevaar zo veilig mogelijk te zijn. Om duidelijkheid te krijgen zal het paard gaan happen in b.v de mouw van die persoon. Hij zal blijven happen totdat hij duidelijkheid krijgt.

 

Om een coaching sessie te ervaren en te beleven kan je contanct opnemen met Hennie Timmer. Dit kan telefonisch, 06-13569453 of per mail, info@stalveldhoeve.nl

 

De kosten zijn 42,50 per half uur. Naast de sessie bij het paard zal er nog een nabespreking plaatsvinden. 

 

 

 

Inzichten in paard en ruiter

 

Je loopt ergens tegenaan in de omgang met je paard. Het rijden gaat niet naar je zin, je bent wat angstig geworden, jullie zitten in een negatieve flow, de lol is er wat af. Het kan iets rij-technisch zijn, iets lichamelijks van het paard, een combinatie ervan of misschien wel een gevoelskwestie bij jou vandaan of het paard.

Het paard kan ook gedragsproblemen gaan vertonen.

Paarden reageren op alles wat wij naar ze uitstralen. Zelfs uitstralingen waarvan wij ons niet bewust zijn. Ga je gefrustreerd op je paard zitten (omdat je bv. iets hebt meegemaakt waar je enorm boos over bent) dan reageert het paard op deze boosheid (spanning). Je krijgt direct terug gespiegeld (reactie) van het paard hoe jij je voelt. Voor een paard is het belangrijk dat hij de overgenomen spanning (gevoelens, gedachten en intenties) kan los laten. Als het paard deze gelegenheid niet heeft dan kan dit uiten in gedragsproblemen. 

 Als je niet weet hoe je verder moet met je paard, kan ik je inzichten geven. Samen kunnen we kijken waar de schoen wringt. Na een intake gesprek kom je bij ons op stal met je paard.

 

Loop je vast, en lijkt dit je wat?

Neem gerust contact op met Hennie Timmer en dan maken we een afspraak.