GRATIS info avond

GRATIS info avond:

Ben je nieuwschierig naar wat de training "paardenkracht voor pubers" en de "pony power voor kids" te bieden heeft? Wat voor een meerwaarde dit voor de kinderen heeft? Kom het horen en ervaren samen met uw kind op vrijdag 22 maart 2019 van 19.00-20.30.

We beginnen met een lezing en daarna krijg je gelegenheid om te ervaren of te kijken wat er zoal aan bod komt tijdens de training.

Van harte welkom!

Hennie, Annemieke en Manon

Paardenkracht voor pubers

Zomerkamp:
Het zomerkamp wordt in het bijzonder georganiseerd voor kinderen die de basisschool gaan verlaten om de overstap naar het Voorgezet Onderwijs te maken.
Thema's die aan bod komen: 
• sociale vaardigheden zoals communiceren, grenzen aangeven en respecteren, samenwerken,in een (nieuwe) groep functioneren en je kunnen aanpassen aan een ander wanneer dat gewenst is.
• ruimte voor persoonlijke groei op het gebied van zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, weer-baarheid, het omgaan met emoties en positief gedrag. 
• educatief en praktisch van opzet door o.a. uitdagende opdrachten met het paard of pony en een Persoonlijk Paardenkracht werkboek. Ouders kunnen zien wat er in de cursus gedaan is en hier zelf thuis op inhaken.
• Leren wordt leuk! Door met groepjes van 3-6 kinderen te werken en gezamenlijk oefeningen uit te voeren, dus samen in beweging te komen, worden leerprocessen leuk en daardoor effectief.

De kinderen die hebben deelgenomen aan het zomerkamp zullen steviger in hun schoenen staan.
Het zomerkamp Paardenkracht voor Pubers is een intensieve trainingsweek die bestaat uit:
• speciaal bedoeld voor kinderen die de overstap naar het 
V.O. gaan maken.
• 5 lessen van 3 uur (15 contacturen)
• 2x terug-kom-middag (4 contacturen)
• een werkboek
• een certificaat voor de deelnemer
• een feestelijke afsluiting
Kosten van het zomer kamp bedragen €375,00 euro inclusief btw, materialen, drinken en fruit. 
Cursusdata: op 16-17-29-20-21 juli 2018 van 9.30-12.30 uur. Terug-kom-middagen in week 34 en week 42.
Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers per cursus.

Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak om kennis te maken en een rondleiding.
Hennie Timmer Tel: 06-13569453

Hengsten keuring en show

30 maart 2019  is het weer zover.....De (jonge) hengsten keuring en JUBILEUM  show van NSvT te Achterveld. Wil je hier ook naar toe met je hengst maar je weet niet hoe?
Er komt veel bij kijken. Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Het is belangrijk dat de hengst in goede conditie is qua exterieur en uithoudingsvermogen. Ook zijn er wat administratieve zaken die geregeld moeten worden.
Heb je hier hulp bij nodig? Neem gerust contact met ons op.
Door onze jarenlange ervaring met dit ras weten wij als geen ander hoe het is om de hengst zo optimaal mogelijk voor te stellen en te trainen.
Bel ons wat de mogelijkheden zijn!
Corné Veldjesgraaf 06-51172031

Sinterklaasfeest 29 nov. 2017

Hierbij wil stal Veldhoeve jullie graag uitnodigen om samen Sinterklaas te verwelkomen.

Deze leuke middag zal plaats vinden op 29 November 2017.

Wat gaan we doen die middag:

De middag start om 15.00, we gaan eerst samen wat leuke spelletjes doen.

Rond de klok van 4 zal sinterklaas aankomen bij stal Veldhoeve, dan gaan we gezellig naar sinterklaas luisteren.  Lekker met  warme chocomelk en iets lekkers. Tussen 17.00/17.30 zal Sint weer vertrekken.

De kinderen kunnen in de kantine hun schoen zetten, graag met een gedicht er in voor Sinterklaas.

De kosten voor deze leuke middag is € 10,00 per kind. Graag contante betaling voor aanvang.

Schrijf je in op de lijst of stuur een mail naar info@stalveldhoeve.nl 

Iedereen is welkom, (ook als je niet paard rijd of ergens anders rijd) nodig daarom ook je vriend/vriendin uit, of broer/zus, of je
buurjongen/meisje, klasgenootjes!

Horse Event 10 sept. 2017

Ike (Jelani's Ikenna Legacy of Chakotay) is te zien op HORSE EVENT 10 september 2017. In de fokkerij wereld -piste om 13.00.
Via een uitnodiging van het NSvT zal Ike het ras vertegenwoordigen. Samen met Monique Bijl en Bing zullen zij tijdens de show het beste beentje voor zetten. Heb je deze hengsten graag al eens van dicht bij willen zien? Dan is dit je kans. Je bent welkom! Voor informatie over Ike kan je terecht bij Corné Veldjesgraaf van Stal Veldhoeve.

ICS keuring 25 juni 2017

Op 25 juni 2017 zal er een keuring zijn van het ICS stamboek.

Deze keuring is bedoeld voor merries, veulens, enters en twenters en ruinen.

Opgeven voor deze keuring kan door een bericht rechtstreeks te sturen naar het ICS stamboek.

Paard en leren

Paard en Leren:

Deze bestaat uit 4 lessen die wekelijks (21, 25 jan, 1, en 8 febr. 2017)  op de woensdag middag plaats vinden om 15.15 tot 16.15. Zaterdag 21 januari is de aanvang 10.00.

In deze lessen wordt kennis en inzicht gegeven over dierenwelzijn om zo het begrip voor dieren en hun gedrag te vergroten. Elke les wordt er een filmpje bekeken en een stuk tekst gelezen. De les wordt afgesloten met een spel dat in team verband gespeeld wordt.

De lessen bestaan uit de volgende thema's :

* Hoe leeft een paard

* De verzorging van een paard

* Het lichaam van een paard

* Sport en plezier met een paard

Deze lessen zijn super leuk en leerzaam.

Je kan je opgeven via mail: info@stalveldhoeve.nl

Kosten per les zijn € 12,50. 

Spanning en angst met paardrijden, hoe ga je daar mee om.

Activiteit op zaterdag 31 december 2016 

Het thema van deze activiteit is: Spanning en angst met paardrijden, hoe ga je daar mee om.

Spanning en angst kan ontstaan na een negatieve ervaring. Het kan ook ontstaan doordat je het gedrag van paarden niet begrijpt.

Op het moment dat je weet waarom het paard iets doet en je begrijpt zijn gedrag dan kijk je met een hele andere blik naar het paard. Je zult merken dat je daardoor minder spanning ervaart.

Dit komt weer ten goede van de paardrijlessen. Als een ruiter spanning bij zich heeft zal het paard daarop reageren. Het paard ervaart de spanning van de ruiter.  Het paard is een vluchtdier en

bij spanning zal het paard willen vluchten. Dit gebeurt instinctief. Een paard denkt dus niet eerst na of het wel verstandig is om te vluchten.  

Wat komt er aan bod:

-Hoe ga je met een paard om

-Lichaamstaal van paarden leren begrijpen

-Bewustworden van je ademhaling

We gaan niet rijden tijdens deze activiteit, maar we gaan wel oefeningen doen naast het paard.

Door de ervaring zijn ze een krachtig hulpmiddel voor de zelfverzekerheid van de ruiter.

Aanvang: 10.00-11.30

Kosten: € 15,00 p/p

Begeleiden activiteit: Hennie Timmer

Graag opgeven per mail met vermelding  leeftijd.

Sinterklaas feest 2 december 2016

Wederom hebben wij (Stal Veldhoeve) Sinterklaas gevraagd om hier een bezoekje te komen brengen. En gelukkig heeft Sinterklaas ons geschreven en een plekje vrij gehouden voor ons. Sinterklaas zal op vrijdag 2 december aan komen met zijn pieten. We hebben ook een andere brief gekregen, namelijk een van Stoute Piet. Stoute Piet komt al eerder. Dit weet Sinterklaas niet en dat is maar goed ook. Met stoute piet gaan we plezier beleven. Wat zou hij in petto hebben? Als je nieuwsgierig bent geworden geef je dan op voor het Sinterklaas feest. Dit kan tot 23 november. Sinterklaas geeft graag cadeautjes weg en daarom kan je tot 23 november je schoen zetten in de kantine van Stal Veldhoeve met daarin een gedicht voor de Sinterklaas. 
Iedereen is welkom, (ook als je niet paard rijd of ergens anders rijd) nodig daarom ook je vriend/vriendin uit, of broer/zus, of je
buurjongen/meisje, klasgenootjes!

We zorgen voor wat warms en iets lekkers.
Schrijf je in op de lijst of stuur een mail naar info@stalveldhoeve.nl 
Aanvang 16.00 tot 18.00

Zondag 26 juni 2016 keuring ICS

Zondag 26 juni 2016 keuring ICS voor merries, veulens en ruinen. Aanvang 13.00 - 17.00.

4 mei 2016 kudde observeren

Dinsdag 4 mei om 13.00-14.30/15.00 is er de mogelijkheid om onze kudde paarden te observeren.

Dat is erg leuk om te zien. Kijken hoe de rangorde is verdeeld, wie is de baas over wie, en welk paard staat nou helemaal onderaan? Welke vrienden willen andere

paarden “hebben” en proberen af te pakken, hoe gaat dat nou allemaal in een kudde. Je bekijkt wat voor gedrag het paard heeft. Je komt een heleboel te weten over gedrag van een paard. Je hebt

hier ook wat aan tijdens de rijlessen. Je weet waarom een paard iets doet of juist niet.

Na observatie gaan we oefeningen naast het paard doen. We gaan ontdekken hoe groot zijn persoonlijke ruimte is en leren met wat oefeningen hoe we leiding kunnen geven aan het paard.

Deze oefeningen zijn voor iedereen handig maar zeker ook voor de angstige/ gespannen ruiters.

11 maart 2016 hengstenshow

Jelani's Ikenna Lagacy of Chakotay zal aanstaande vrijdag 11 maart vanaf 19.00 aanwezig zijn op de locatie de Nieuwe Heuvel te Lunteren. Deze hengstenshow is georganiseerd door NRPS Afdeling Gelderland en opengesteld voor alle rassen. 
Jelani's Ikenna Lagacy of Chakotay is goedgekeurd bij het NSvT, type Gray. Het is een jeugdige hengst die erg werkwillig is. Hij heeft front en krachtige bewegingen.

Sintfeest 26 nov. 2015

Hallo allemaal,

Op donderdag 26 november komt Sinterklaas bij Stal Veldhoeve op bezoek. Om 16.00 zullen wij de Sint opwachten met alle jongens en meisjes. De Sint geeft graag cadeautjes weg en daarom kan je tot 21 november je schoen komen zetten in de kantine bij Stal Veldhoeve met daarin een gedicht voor de Sint. De Sint heeft een extra cadeau voor degene met het mooiste gedicht.

Er is warme chocola en een broodje knakworst.

Na het bezoek van de Sint gaan we lekker pony rijden.

Ook zullen Tjeerd en Wiebe gezadeld worden en kan je daar een ritje op maken.

Iedereen is welkom, (ook als je niet paard rijd of ergens anders rijd) nodig daarom ook je vriend/vriendin uit, of broer/zus, of je

buurjongen/meisje, klasgenootjes!

Graag in rijkleding komen en je cap meenemen. Degenen die dit niet hebben graag stevige schoenen met een hak aantrekken of regenlaarsjes. Cap is te leen. Je mag verkleed komen. Schrijf je in op de lijst of stuur een mail naar info@stalveldhoeve.nl

Aanvang 16.00 tot 17.30

Kosten € 10,00 p/p. Contant betalen bij aanvang.

Wij kijken er naar uit!

Marianne en Hennie

Netwerkbijeenkomst Raster Netwerken 16 sept. 2015

Geacht Raster Netwerken-lid,

Nog even en de zomer ligt al weer achter ons en zoals aangekondigd willen we die graag tijdens een bijzonder evenement met elkaar afsluiten op 16 september aanstaande. 

Het huidige Rasterteam vertrouwt erop een mooi event te bieden, om nu  eens los van de zakelijke binding ook persoonlijk nader te verbinden.

Onderwerpen die tijdens onze Rasterbijeenkomsten vaak naar voren komen zijn, leiderschap,  eigenwaarde, grenzen stellen, doelen stellen, keuzes maken, communiceren, omgaan met emoties of persoonlijke ontwikkeling op langere termijn. Daar ligt dan ook de link met ons event. Bij Stal Veldhoeve in Lunteren gaan we ervaren wat Paardencoaching inhoudt. Paardencoaching is het coachen van mensen met behulp van het paard. Ook wel het spiegelen van paarden genoemd. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om een parcours te mennen met paard en wagen. Nog ‘duurzamer’ dan het event van vorig jaar toen we met elektrische auto’s reden.

Programma:

17.00 - 17.30       inloop borrel

17.30 - 18.00       korte introductie Veldhoeve en toelichting, coaching en mennen met paarden

18.00 - 19.00       mogelijkheid om aan de slag met het mennen of coachen van paarden

19.00 - 21.00       BBQ en netwerken

21.00 - 21.30       koffie

21.30                   huiswaarts 

Locatie

Stal Veldhoeve

Bisschopweg 17A

6741 LC Lunteren

Zondag 9 augustus 2015 keuring ICS

Zondag 9 augustus 2015 keuring ICS voor merries, veulens en ruinen. Aanvang 10.30

Clinic dag tinkers/irish cobs/friezen 13 juni 2015

In de ochtend zal er een dressuur clinic, en paardencoaching gegeven worden. 's middags zal er ruimte zijn voor springen en Natural Horsemanship.

Paardencoaching zal gegeven worden door Hennie Timmer. Zij heeft de algemene paardencoach opleiding gedaan. Daarna de paardencoach opleiding voor kinderen. En recent de opleiding systemische paardencoaching afgerond.

Paardencoaching wordt in groepsverband gegeven bij minimaal 4 deelnemers.

Wil je graag een privé sessie dan is dat ook mogelijk.

Dit kan allemaal met je eigen paard. 

Je kan een hulpvraag inbrengen, misschien wil je doelen stellen dit jaar, of kan je moeilijk keuzes maken en grenzen stellen. Misschien wil je paardencoaching gewoon eens ervaren en zonder thema bij het paard gaan staan. Dit is allemaal mogelijk.

Onder het kopje paardencoaching op deze site kan je precies lezen wat paardencoaching inhoud. Mocht je vooraf vragen hebben dan kan je deze mailen. 

De persoonlijke processen die zich tijdens de sessie's afspelen zijn privé. Er wordt verwacht hier niet met anderen over te speken. Je bent vrij om over je eigen ervaringen te praten. Geef bij inschrijving duidelijk aan of je een privé sessie wilt of mee doet met de groep.

Aanvang: 10.00-12.00 Kosten p/p in groepsverband: 

€ 35,00

Privé sessie: € 55,00

Dressuurclinic zal gegeven worden door Johan van Sommeren. Johan heeft in binnen- en buitenland op hoog niveau dressuur gereden. Om nog meer betrokken te zijn bij de paardensport heeft Johan de cursus dressuur jurylid gevolgd en jureerd hij tot het ZZL. Met de merrie Black Magic Woman heeft Johan dit jaar succesvol zijn debuut gemaakt in het ZZL. Vanaf januari 2015 is Johan (bonds) trainer van het dressuurteam van het steenrijke olie-staatje Quatar geworden.

Aanvang: 9.00-11.00

De training zal gegeven worden in groepjes van 2 combinatie's (30 min) De kosten voor deze clinic zijn € 35,00 per combinatie. Losrijden gebeurd door de deelnemers zelf voorafgaand aan de training. 
 

De springclinic zal gegeven worden door Faan Pompen.

Faan is een gerenommeerd springruiter die alle in en outs kan vertellen wat betreft het springen. Faan is tevens ook verdienstelijk parcoursbouwer. Tijdens deze clinic worden de hindernissen rustig opgebouwd en wordt per deelnemer gekeken hoe ver we kunnen gaan. U zult handig tips ontvangen over eigen houding en balans, maar zeker ook de souplesse van het paard.

Aanvang: 13.00-15.00

De training zal gegeven worden in groepjes van 2 combinatie's (30 min) De kosten voor deze clinic zijn

€ 25,00 per combinatie.

Voor Natural Horsemanship zal Mirjam Koolmees aanwezig zijn. Zij heeft veel ervaring opgedaan met haar eigen paarden, 8 maanden in Frankrijk gewoond om daar te trainen met een gespecialiseerde instructrice en veel ervaring op gedaan met trainingspaarden. Ben je benieuwd naar wat Natural Horsemanship eigenlijk is. Heb je er wel eens van gehoord of speel je er misschien al mee maar heb je moeite om het uit te leggen aan anderen? Kom dan naar deze clinic en leer wat het is, waar het vandaan komt en misschien nog wel belangrijker, waarom we het doen. 

Aanvang: 15.00-17.00 

De training zal gegeven worden in groepjes van 3 combinatie's (60 min) De kosten voor deze clinic zijn

€ 22,50 per combinatie.

Sinterklaasfeest 24 nov. 2014

Op maandag 24 november zal er sinterklaas feest  zijn. Alle kinderen kunnen de schoen komen zetten met een gedicht, in de kantine vanaf nu tot 20 nov. Sinterklaas zal langskomen bij Stal Veldhoeve en zal alle gedichten voorlezen. Welke zou hij het mooiste vinden? De Sint heeft hier een extra cadeautje voor. Iedereen ontvangt van de Sint een leuk cadeau.

Degene die de schoen hebben gezet worden om 16.00 verwacht en kunnen gelijk genieten van een kop warme chocola en iets lekkers. Er zal nog een activiteit plaatsvinden met de pony’s en de kinderen! De middag eindigt om 17.30 De kosten zijn 10,00 per deelnemer, en kunnen deze middag contant betaald worden.

Wij hopen op een hoge opkomst en nodig daarom ook je vriend/vriendin uit, of broer/zus, of je buurjongen/meisje, klasgenootjes! Kinderen die niet kunnen paardrijden zijn ook van harte welkom en kunnen deelnemen aan de activiteit!

Graag in paard rijkleding komen, incl. cap, degenen die dit niet hebben graag stevige schoenen met een hak aantrekken of regenlaarsjes.

Het is leuk als je verkleed komt! Schrijf je in op de lijst of stuur een mail naar info@stalveldhoeve.nl

Wij kijken er naar uit!

Chantal en Hennie

Workshop en clinic dag 7 juni 2014

 Op 7 juni is er een 2e workshop, deze staat in het teken van de hengstenkeuze. Na een korte theoretische uitleg (verwacht wordt dat de deelnemers beschikken over een stukje achtergrondkennis mbt het keuren en beoordelen van Tinkers, is dit niet het geval raden wij u aan de workshop op 3 mei in Goudswaard éérst te volgen) gaan we een aantal paarden bekijken. U kunt hiervoor uw eigen paard opgeven. Er wordt met elkaar gekeken naar de verbeterpunten van de merrie, en natuurlijk naar de punten die we graag willen behouden. Aan de hand hiervan komt er een advies waar u op moet letten bij de keuze van een hengst. Er zullen GEEN namen van hengsten genoemd worden, het gaat dus puur om de eigenschappen. Deelname zonder paard (merrie) kost 15 euro voor NSvT-leden en 17.50 voor niet-leden, en deelname met paard (merrie) kost 20 euro voor NSvT-leden en 25 voor niet-leden. Voor deelname met paard geldt dat er slechts een aantal plaatsen beschikbaar zijn, geef dit dus tijdig en duidelijk aan. Opgeven voor deze workshop kan via nsvtfokkerij@gmail.com. U ontvangt altijd een bevestiging! Er zijn beperkt stallen beschikbaar, neem hiervoor contact op met Corne Veldjesgraaf. U dient de kosten voor de workshop vooraf over te maken op de rekening van het stamboek.

CLINICDAG

Ook  op 7 juni is er weer een clinicdag, op deze dag zullen diverse onderdelen aan bod komen waarvoor u in kunt schrijven.

·         Dressuur

Er zal een proefgerichte clinic zijn van Bewust Wedstrijd Rijden, door Malene Nootenboom, zelf actief in de sport tot en met Lichte Tour niveau.

U ontvangt een training in groepjes van 2 op gelijkwaardig niveau (45 minuten) bestaande uit:

·         Beoordeling voorbereidingsopdracht

·         Individuele aandachtspunten

·         Proefgericht trainen

·         Eindadvies op papier

Per deelnemer neemt Malene gemiddeld een half uur de tijd om de proef in stukken te knippen en weer aan elkaar te plakken. Losrijden gebeurt door de deelnemers zelf voorafgaand aan de training.

Tijdens de proefgerichte training wordt ingegaan op de reactie van het paard op de hulpen die de ruiter geeft en het rijden van de proeven. Uiteraard wordt dit gecombineerd met een stukje mentale training. Door middel van tips en trucs krijgt u handvaten om hier zelf mee verder te gaan.

De overige deelnemers worden ook actief bij de training

 betrokken. Deze krijgen individuele opdrachten om te

 leren observeren. Op deze manier leer je handelingen

 herkennen die je als  ruiter/amazone zelf ook tegenkomt. De opdrachten bestaan uit vragen die beantwoord moeten worden.

Aan het einde van de dag zullen de deelnemers onder leiding van Malene de proeventrainingen nabespreken waarbij de feedback gedeeld wordt.

De kosten voor deze clinic zijn 35 euro per rijdende combinatie. Indien u wilt meekijken en leren beoordelen kunt u deelnemen aan de opdracht. Vooraf worden de aandachtspunten besproken en na afloop worden de constateringen en feedback besproken. De rijdende deelnemers mogen hier uiteraard bij aanwezig zijn, dit zit bij hun al in de prijs inbegrepen. Voor de niet-rijdende deelnemers kost deze extra training 15 euro. U dient dit vooraf over te maken op de rekening van het stamboek.

·         Mennen

Het mennen met eigen koudbloed geschiedt onder begeleiding van Corne Veldjesgraaf. Je krijgt hulp en instructie en ten slotte rijdt je een vaardigheidsparcours. Ook als je weinig ervaring hebt hiermee kun je deelnemen. Corne helpt je dan vooraf met de basisbeginselen. Voorwaarde is wel dat het paard gewend is voor de kar te staan. De precieze inhoud van de training wordt bepaald aan de hand van de ervaring van de combinatie. Er is een kar beschikbaar en de duur van de clinic is ongeveer 30 minuten. De kosten van deze clinic bedragen 30 euro. U dient dit vooraf over te maken op de rekening van het stamboek.

·         Springen

Tenslotte is er een springclinic, gegeven door Henk Jan Lozeman.  Henk Jan Lozeman (broer van Alice Lozeman) is zelf een verdienstelijk ruiter in de spring- en eventingsport. Op het bedrijf leidt hij jonge paarden op tot het hogere werk en heeft hij op kampioenschappen deelgenomen. Ook rijdt/traint Henk Jan jachtpaarden en traint hij een team van springruiters in China, hiervoor reist hij eens in de zoveel tijd die kant op. Tijdens deze clinic worden de hindernissen rustig opgebouwd en wordt per deelnemer aangekeken tot hoe ver we kunnen gaan. U zult handige tips ontvangen over uw eigen houding en balans, maar zeker ook de souplesse van uw paard. U rijdt in groepjes van 2 a 3 in ongeveer gelijk niveau.

De kosten van deze clinic zijn 35 euro per combinatie. U dient dit vooraf over te maken op de rekening van het stamboek.

  ·         Toiletteren

Corne Veldjesgraaf geeft uitleg over de wijze waarop men de diverse koudbloeden het best kan toiletteren. Door de verschillende paarden op zijn bedrijf en zijn activiteiten in het voorbrengen en keuringsklaar maken van verschillende rassen kent hij de fijne kneepjes. Deze legt hij u graag uit! De kosten voor deze clinic bedragen 15 euro per persoon, de clinic duurt ongeveer 45 minuten.

Opgeven voor bovenstaande clinics kan via nsvtclinics@gmail.com, vermeldt duidelijk aan welke clinic(s) u wilt deelnemen en op welk niveau. U ontvangt ALTIJD een bevestiging. Wanneer het geld niet op tijd wordt overgemaakt vervalt de plaats voor deelname.

sinterklaas feest 28 nov. 2013

Donderdag 28 nov. van 16.30-18.00 zal er weer sinterklaasfeest zijn. Vanaf nu tot 23 nov. kan je de schoen komen zetten in de kantine met een gedicht. Sinterklaas zal met zijn Pieten een bezoekje brengen bij Stal Veldhoeve. Voor het mooiste gedicht heeft de Sinterklaas een kadootje. En uiteraard zal Sinterklaas voor iedereen wat mee brengen. We beginnen met een kop warme chocolademelk en iets lekkers. We hebben ook nog een activiteit met de pony's.

De kosten voor deze middag zijn 7,50 per persoon en graag deze middag betalen.

Je vriendin/vriend, broer/zus, buurjongen/meisje of kennis zijn ook van harte welkom!

Je hoeft niet te kunnen paardrijden om mee te doen aan de activiteit. Handig dat je paardrijkleding aan doet als je die hebt, met stevige schoenen met een hak, of regenlaarsjes. 

Je kunt je inschrijven op onderstaande  lijst op stal of stuur een mail.

Je mag verkleed komen!

Div. Clinic op 5 okt. 2013

Werken met je tinker of koudbloed onder begeleiding van topinstructeurs? Dat kan op 5 oktober!

In samenwerking met Stal Veldhoeve in Lunteren organiseert het NSvT een dag leerzame clinics en workshops. Er is voor ieder wat wils, zo kun je dressuurles krijgen, mennen met je eigen tinker/koudbloed, een schriktraining volgen en veel leren over het lichaam van je paard. Iedere combinatie m et een koudbloed of fries is welkom.

De dressuurclinic wordt gegeven door Marrigje van Baalen, zelf topamazone en nichtje van Olympisch amazone Coby van Baalen onder wiens begeleiding zij dagelijks traint. Marrigje zelf heeft met diverse paarden al grote successen behaald, zo reed zij in het Akader bij de Junioren en de Young Riders en weet zij succesvol mee te rijden in de Grand Prix. Onder haar begeleiding kun je een half uur rijden, tijdens dit half uur neemt Marrigje uitgebreid de tijd om jou (en de andere combinatie) verder te helpen. Je rijdt met maximaal 2 ruiters per half uur. De kosten van deze clinic bedragen 45 euro.

Het mennen met eigen koudbloed geschiedt onder begeleiding van Corne Veldjesgraaf. Je krijgt hulp en instructie en ten slotte rijdt je een vaardigheidsparcours. Ook als je weinig ervaring hebt hiermee kun je deelnemen. Corne helpt je dan vooraf met de basisbeginselen. Voorwaarde is wel dat het paard gewend is voor de kar te staan. De precieze inhoud van de training wordt bepaald aan de hand van de ervaring van de combinatie. Er is een kar beschikbaar en de duur van de clinic is ongeveer 30 minuten. De kosten van deze clinic bedragen 30 euro.

De schriktraining is een mooie uitdaging, kunnen jullie het aan om samen door een vliegengordijn of langs een rookmachine te gaan? Vertrouwt je paard je voldoende om over dat zeiltje heen te stappen? Onder begeleiding van een deskundig instructeur (Chantal) kunnen jullie ongeveer 45 minuten lang werken aan spannende punten en groeit het wederzijds vertrouwen. De kosten van deze clinic bedragen 20 euro.

De clinic Paard en Pijn verhaalt over het lichaam van het paard en waar vaak de pijnpunten zitten. Hedwig verteld hierbij meer over mogelijke oorzaken en oplossingen die je zelf in de praktijk kunt brengen. Voor deze uitleg gebruikt zij een door stal Veldhoeve beschikbare pony, zij zal met krijt aangeven waar bepaalde spiergroepen zitten en welke problemen voorkomen. Ze zal je zelf ook het een en ander laten voelen. De kosten van deze clinic bedragen 25 euro.

Met iedere tinker, fries, haflinger, fjord etc kun je deelnemen. Bij deelname aan meerdere clinics bestaat er een korting. Voor iedere vervolgclinic wordt er 5 euro in mindering gebracht op het totaalbedrag. Indien je paard niet aan de trailer kan blijven staan zijn er stallen beschikbaar. Deze stallen zijn inclusief hooi en uiteraard water, de kosten hiervan bedragen 15 euro. Deze dag vindt plaats op het terrein van Stal Veldhoeve, Bischopweg 17A 6741 LC Lunteren.

Inschrijven kan via senr@nsvt.eu. Geef hierbij duidelijk aan aan welke clinic(s) je wilt deelnemen, wat je naam is, de naam van je paard, eventueel het niveau (dressuur en mennen) en natuurlijk het ras van je paard. Je ontvangt altijd een bevestiging van deelname.

Zondag 28 juli 2013

Op het terrein van Stal Veldhoeve, ICS keuring van merries, veulens en ruinen.

22 juni en 6 juli 2013

Workshop Beoordelen Tinkers.

Vanwege de grote opkomst zal er 22 juni en 6 juli nogmaals een workshop Beoordelen Tinkers zijn voor alle geïnteresseerden in het tinkerras en de bijbehorende fokkerij en keuringen. 

De workshop begint om 13.00 met koffie en koek en een rondleiding op Stal Veldhoeve. Daarna zal het beoordelingsformulier worden toegelicht tijdens een korte theoretische uitleg over de keuringswijze binnen het NSvT. Hierna zal er gezamenlijk een aantal Tinkers, uiteenlopend in kwaliteit en type, worden beoordeeld. Rond 17.00 wordt de workshop afgesloten. 

11 mei 2013

Synchronisatie en Workshop Beoordelen Tinkers.

Synchronisatie voor de juryleden en type-inspecteurs is van 09.30-12.00.

12.00 Lunch

De workshop begint om 13.00 met koffie en koek en een rondleiding op Stal Veldhoeve. Daarna zal het beoordelingsformulier worden toegelicht tijdens een korte theoretische uitleg over de keuringswijze binnen het NSvT. Hierna zal er gezamenlijk een aantal Tinkers, uiteenlopend in kwaliteit en type, worden beoordeeld. Rond 17.00 wordt de workshop afgesloten. 

Alle deelnemers waren erg enthousiast, het is een zeer leerzame middag geworden. 

Voor herhaling vatbaar!

Ponykamp 2013

Ben jij gek op paarden en wil je niets liever dan veel tijd doorbrengen met jouw favoriete dier? Kom dan bij Stal Veldhoeve op ponykamp! Tijdens onze ponykampen besteed je veel tijd aan de verzorging van de pony's en paarden en krijg je daarnaast hele leuke en goede lessen van gediplomeerde instructeurs. De ponykampen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

Datum Ponykamp: 23, 24 en 25 juli 2013

Duur van het kamp:

De aankomst is op dinsdagochtend rond 10.00 uur. Het ponykamp eindigt  op donderdag middag om 16.00 uur.

Voor meer info over ponykamp zie website.

Je kan je nu al opgeven! We hebben al een paar deelnemers!

Eigen pony of paard meenemen is mogelijk!

Kosten: 165,00 all inclusief.

Herfstvakantie 2012

Zin in leuke activiteiten in de herfstvakantie?

Stal Veldhoeve in organiseert 2 leuke dagen met pony activiteiten!
Deze activiteiten vinden plaats op woensdag 17 oktober en vrijdag 19 oktober.

Het programma bestaat uit voltige les (op de pony) en een behendigheidsparcours wat afgelegd moet worden met een pony en een spring les.

Op woensdag vindt de voltige les plaats en het behendigheidsparcours.
De voltigeles start om 14.00 u en eindigt het om 15.30 u.
Het behendigheidsparcours start om 16.00 u en eindigt om 17.00 u.

Degene die de meeste punten behaald en het snelste is in het parcours krijgt natuurlijk een beloning!
 
Op vrijdag is de spring les om 14.45 u en eindigt om 15.30 u.

Hiervoor is een bodyprotector verplicht!

De kosten bedragen € 9,50 per deelname/activiteit. De spring les kost 13,50. Limonade en iets lekkers wordt voor gezorgd.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar:
info@stalveldhoeve.nl of hennieshe@gmail.com . Vermeld hierbij je naam, leeftijd en op welke dag je mee wilt doen.

In de stal op het prikbord kan je ook je naam invullen.

En neem gerust je vriendje of vriendinnetje mee.

PS: Geef je snel op want er kunnen maximaal 10 deelnemers per dag per activiteit mee doen!

sinterklaas feest 2011

Hallo allemaal,

De Sint is weer in ’t land en uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat hij nog bij Stal Veldhoeve langs gaat komen! Alle kinderen kunnen daarom de schoen komen zetten met een mooi gedicht erin voor de Sint. Dit kan vanaf nu tot en met 30 nov. Degenen die de schoen hebben gezet worden op vrijdag 2 dec. om 15.30 verwacht en onder het genot van een beker warme chocolademelk krijgen we te horen welk gedicht de Sint het mooiste vind. Hiervoor heeft de Sint een extra beloning. Aansluitend zal er nog een leuke activiteit plaatsvinden met de pony’s en alle kinderen. Om 17.00 zal de middag eindigen. De kosten zijn 10,00 per deelnemer, en kunnen deze middag contant betaald worden.

Wij hopen op een hoge opkomst en nodig daarom ook je vriend/vriendin uit, of broer/zus, of je buurjongen/meisje, klasgenootjes! Kinderen die niet kunnen paardrijden zijn ook van harte welkom en kunnen deelnemen aan de activiteit!

Als je paardrijkleding hebt is het handig dat je dit aan hebt incl. cap, degenen die dit niet hebben graag stevige schoenen met een hak aantrekken of regenlaarsjes.

Het is leuk als je verkleed komt!

De prive les op 2 dec. van 16.00 en de groepsles van 16.30 gaan deze middag NIET door.

Er is een mogelijkheid om je in te schrijven voor de inhaalles op woensdag 30 nov. of woensdag 7 dec. Graag doormailen naar Hennie.   info@stalveldhoeve.

Wij kijken er naar uit!

Charlotte, Karin en Hennie

Activiteiten herfstvakantie

Zin in leuke activiteiten in de herfstvakantie?

Stal Veldhoeve in Lunteren organiseert 2 leuke dagen met pony activiteiten!
Deze activiteiten vinden plaats op maandag 17 oktober en dinsdag 18 oktober.

Het programma bestaat uit voltige les (op de pony) en een behendigheidsparcours wat afgelegd moet worden met een pony.

Op maandag vindt de voltigeles plaats en het behendigheidsparcours.
De voltigeles start om 13.30 u en eindigt het om 15.00 u.
Het behendigheidsparcours start om 15.30 u en eindigt om 17.00 u.
 
Op dinsdag start de voltigeles om 10.30 u en eindigt om 12.00 u.

Het behendigheidsparcours start om 13.00 u en eindigt om 14.30 u.

Als er genoeg inschrijvingen zijn, vinden op beide dagen de activiteiten plaats, anders alleen op maandag.

De kosten bedragen € 9,50 per deelname/activiteit. Limonade en iets lekkers wordt voor gezorgd.
Degene die de meeste punten behaald en het snelste is in het parcours krijgt natuurlijk een beloning!

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar:
info@stalveldhoeve.nl of hennieshe@gmail.com . Vermeld hierbij je naam, leeftijd en op welke dag je mee wilt doen.

In de stal op het prikbord kan je ook je naam invullen.

En neem gerust je vriendje of vriendinnetje mee.

PS: Geef je snel op want er kunnen maximaal 10 deelnemers per dag per activiteit mee doen!

Meest recente reacties

27.05 | 11:47

Bedankt voor de goede zorgen en het goede werk Vol vertrouwen naar een mooie toekomst voor Nubby en mijzelf

21.06 | 21:20

Zaterdag bij Corné en Hennie geweest. Erg kundig, belang van de dieren staat voorop. Open in gesprek, meedenkend . Bedenktijd gekregen en alle medewerking. Super toegewijde eigenaren . Direct vertrouw

15.04 | 14:45

Vandaag mijn eerste paardencoaching gehad. En wauw wat bijzonder om mee te maken ! Heel bijzonder hoe het paard Wiebe op mijn positivietijd reageerde! Ik kijk al uit naar mij volgende sessie !

22.08 | 17:14

Graag wil ik mijn dochter Imke een x meer laten doen aan de plopjesles. Ze is 4,5 en heeft al aantal c op paarden gezeten

Deel deze pagina