Paardenkracht voor pubers deel 1

Dé sociaal emotionele vaardigheidstraining voor pubers mét paardenkracht!

Paardenkracht! De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen!

Het programma Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Speciaal voor schoolverlaters, brugklassers, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden. In de cursus, bestaande uit 5 lessen, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden die de kinderen goed van pas komen, zoals bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Wat  maakt  dit programma uniek?

In dit programma wordt aandacht besteed aan de thema’s die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt. Geen saaie zitsessies maar praktijkgerichte lessen, waarin oefeningen gedaan worden mét paarden. Hierdoor wordt een dynamische leeromgeving gecreëerd. Leren met elkaar. Letterlijk in beweging komen, ZELF doen, ZELF ervaren en ZELF leren.

Er worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aangeven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren.

Paardenkracht voor Pubers deel 1 bestaat uit:

  • 5 lessen van 2 uur (10 contacturen)
  • een terug-kom-middag (2 contacturen)
  • een werkboek inclusief zelfevaluatie
  • een certificaat voor de deelnemer
  • een feestelijke afsluiting

Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.  

De Paardenkracht voor Pubers deel 1 is het vervolg op het zeer succesvolle Pony Power voor Kids concept (voor kinderen van 6-10 jaar).

Deze cursus wordt door ouders met een gemiddeld cijfer van 9,5 zeer hoog gewaardeerd.

Waarom met paarden?

Er is bewust gekozen voor een cursus mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de paarden wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. Paarden zijn zeer sensitief en pikken elk signaal feilloos op. Daardoor spiegelt het paard het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de paarden oefenen. Door de directe feedback van de paarden en de deskundige begeleiding van de coach ontstaan er essentiële leermomenten.

Paardenkracht voor Pubers Regio Ede/Barneveld/ Lunteren 

Startdatum is voorjaar april 2020.

Investering 387,00 euro (Vergoeding vanuit een PGB budget is mogelijk)

Zomerkamp 2020 (zomervakantie)

Het zomerkamp wordt in het bijzonder georganiseerd voor kinderen die de basisschool gaan verlaten om de overstap naar het Voorgezet Onderwijs te maken.Het zomerkamp Paardenkracht voor Pubers is een intensieve trainingsweek die bestaat uit:
• speciaal bedoeld voor kinderen die de overstap naar het 
   V.O. gaan maken.
• 5 lessen van 3 uur (15 contacturen)
• 2x terug-kom-middag (4 contacturen)
• een werkboek
• een certificaat voor de deelnemer
• een feestelijke afsluiting
Kosten van het zomer kamp bedragen €447,00 euro inclusief btw, materialen, drinken en fruit. 
Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers per cursus.

Wil je vrijblijvend meer informatie of je liever via de mail aanmelden? Dat kan via het contact formulier of info@stalveldhoeve.nl

Heb je de voorkeur voor een andere datum, tijd en/of locatie laat het ons weten!

Door je op te geven ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Stal Veldhoeve. Deelname is geheel op eigen risico.

Een logisch vervolg van Paardenkracht voor Pubers deel 1  is deel 2. 

Deel 2 biedt meer diepgang en laat kinderen hun grenzen weer verleggen.

Voor de volledig informatie hierover verwijzen we je naar het kopje PKVP deel 2.