Op TV bij SBS6 in de uitzending van Holland van Boven

Pony Power voor Kids, een unieke cursus voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen leren alles over belangrijke sociale vaardigheden en ontwikkelen zich op hun eigen manier in een sociale omgeving. Door oefeningen te doen met de pony's leren de kinderen op een speelse en leuke manier over hun eigen gedrag en dat van anderen. Lees hierover meer op www.ponypowervoorkids.nl

Beste ouders, verzorgers en kinderen in Nederland en België,

We kunnen ons voorstellen dat het voor jullie een vreemde periode is zonder school, zonder clubs, zonder het vertrouwde ritme van elke dag. Helaas kunnen we jullie nu even niet ontvangen bij onze pony's. Ook de Pony Power voor Kids cursus kan nog even niet doorgaan en is uitgesteld vanwege het Corona virus.

Binnenkort ontmoeten we jullie echter weer heel graag en om de tijd nu vast een beetje leuk te besteden hebben wij een Pony Power kleurplaat voor jullie gemaakt.

Deze mogen jullie naar hartenwens kleuren, beplakken en versieren!

Maak er iets moois van!

Als jullie deze ingevuld naar ons terug sturen maak je kans op een leuke middag bij onze pony's als alles straks weer achter de rug is!

Download de kleurplaat en leef je creatief uit!

We ontmoeten jullie graag over enkele maanden op onze locatie bij de pony's.

Liefs namens alle

Pony Power voor Kids Trainers

Kleurplaat Pony Power voor Kids

Download de opdracht en leef je creatief uit!
Veel plezier!

Pony Power voor Kids

Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidscursus voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei.

De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét pony's, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony's. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.

 De 'Pony Power Kids' zetten reeds op jonge leeftijd belangrijke stappen en vormen hiermee een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling.

Wat maakt dit programma uniek? Wij zetten in onze leerprocessen heel bewust de kracht van het paard in. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Door de samenwerking met de paarden leren de kinderen veel over gedragsvaardigheden. Het paard spiegeld het kind, en laat het kind daardoor letterlijk naar zichzelf kijken. Kinderen krijgen hierdoor inzichten in hun eigen gedrag en zien ook de gevolgen hiervan. Doordat het geleerde direct wordt toegepast in de praktijk kan het kind een positieve ervaring opdoen en wordt het geleerde direct bekrachtigd. De directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

De Pony Power cursus bestaat uit:

  • 5 lessen van 2 uur
  • een terug-kom-middag van 2 uur
  • een werkboek
  • een diploma-uitreiking

De cursus is uniek in zijn soort en wordt gegeven door 2 ervaren gediplomeerde coaches die beide meer dan 20 jaar ervaring hebben met paarden. De groepen zijn klein, 4-6 kinderen en er is altijd begeleiding van 2 coaches. Er wordt pedagogisch verantwoord gehandeld en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en VOG zijn aanwezig.

De eerstvolgende cursus start maart/april 2021. Dit is op een woensdag middag van 13.30-15.30.

Investering 397,00 euro inclusief materialen, drinken en fruit. (Vergoeding vanuit een PGB budget is mogelijk)

Deelname aan de cursus vind plaats op volgorde van inschrijving. Indien de cursus vol zit, kan je kind op de wachtlijst voor een volgende cursus geplaatst worden.

Heb je vragen of wil je eerst kennis maken bel of mail me dan voor een "private tour". Uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter en hygiëneregels.

Aanmelden kan via info@veldhoevecoaching-begeleiding.nl